Minu arvamus IT ajaloost

 Minu arvates on IT ajalugu väga väike aga kui me vaatame kui kiiresti kõik asjad IT maailmas arenevad siis see on päris usksumatu.

Viimase ~70 aastaga me oleme liikunud arvutitest mis võtsid terve korruse, arvutiteni mis on palju võimsaavamad ja mahuvad meie endi taskutesse. Arvutid mis on meie endi taskutesse on ~1000x võivsaamad kui see arvuti mida kasutati, et panna inimesi kuu peale. 

See areng on tõesti uskumatu ja selle arenguga on ka kaasa tulnud head ja halvad asjad. 

Tänu sellele arengule on tekkinud miljoneid uus töökohti IT sektoris. Samas on huvitav vaadata kuidas on arenenud need ameti kohad IT sektoris ja sammuti need inimesed kes teevad neid töid. 

Vanasti oli nii, et oli üks inimene või väike meeskond inimesi kes telgesid ühe firma terve IT-ga. Nende inimeste kohta saab tõesti öelda, et nad teadsid IT-ed. Kuna täna päeval on väga raske öelda, et sa tead ITed, kuna see on suureks muutund. IT sees on erialasi tekkinud nii palju, et see on uskumatu. 

Nüüd firmadel on terved meeskond IT inimesi kes tegelevad nende IT süsteemide haldamisega, kuna see kogus teadmisi mis on vajalik, et kõike seda  on nii suur.  

Sammuti on muutund need inimesed kes seda tööd teevad. Täna päeval enam ei ole kõik IT inimesed sellised stereotüüpilised "Nohikud".  Aina rohkem leidub neid kes teevad aktiivselt sporti ja on väga sotsiaalsed. 

 

Karl-Erik Karu 

222788 

 


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IT juhtimine ja riskihaldus

Eetika ja IT